Wat kregen de kinderen dagelijks te eten?
08.15 uur:
Bord pap
Een snee brood met kaas
Daarna brood met zoet
Beker melk
Als een kind tekort aan eiwit had kreeg het Protivar in de melk als extra eiwit.
10.00 uur:
Beker chocolademelk
Appel of sinaasappel
12.00 uur:
Aardappelen
Groenten
Gehakt, vis of lever
Pudding of yoghurt
Aardappelen werden afgewisseld door rijst, nasi, bami, macaroni of spaghetti.
14.45 uur:
Beker yoghurt
Snoepje
17.30 uur:
Twee sneetjes brood met vlees
Daarna brood met zoet
Beker melk
18.15 uur:
Sinaasappel of appel
De groenten waren erg afwisselend. Een keer in de week kregen de kinderen vis en 1 keer lever. Verder kregen ze meestal gehakt. Ook kregen ze altijd pudding, in verschillende smaken en yoghurt. Zondags aten de kinderen geen pap, ze kregen dan een gekookt eitje en krentenbrood als extra.
Manieren aan tafel
De manieren die wij aan moesten leren waren:
1. Als je eet is je mond dicht.
2. Eerst je mond leegeten voor je een nieuwe hap neemt.
3. Netjes eten en rustig, dus niet gulzig.
4. Niet knoeien.
5. Goed zitten.
Praten aan tafel
Als we aten mochten de kinderen niet praten. Tussendoor zeiden ze zachtjes natuurlijk toch wel eens wat. Maar dat vond ik zelf helemaal niet zo erg. Als het eten op was en iedereen klaar was dan mochten ze gerust praten.
Klik op de foto's voor een grotere versie.
Joke onze kokkin in Kleuterhuis Prinses Marijke.
Maak jouw eigen website met JouwWeb